Twentse school wipt rechts-extremistische docent
Binnenland

Twentse school wipt rechts-extremistische docent.

Het Twents Carmel Collega in Oldenzaal heeft een docent geschiedenis de bons gegeven vanwege extreemrechtse sympathieën. De Almelose man zou zich tegenover leerlingen racistisch hebben uitgelaten.

De man postte op internet agressieve uitlatingen jegens de politie en krakers, weet Tubantia. Dat kon niet door de beugel vond de schoolleiding en ontbond het arbeidscontract. De gewezen leraar was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. Die gaf de school gelijk, want de uitlatingen zouden de grenzen van respect overschrijden. Ook zouden de uitlatingen tot onrust op de school hebben geleid.

 In 2015 werden de ideeën van de man al bekend bij de schooldirectie. Leerlingen hadden hun verbazing uitgesproken over het feit dat er een 'neonazi' voor de klas stond. De man was toen al bezig aan zijn tweede periode bij de school. In 2011-2012 stond hij ook al voor de klas op die school, toen was er van de extreemrechtse gedachtegang nog geen sprake.

Het balletje is gaan rollen nadat leerlingen hadden ontdekt dat de docent bij een rechtszaak aanwezig was tegen de NVU. Hij ontkende tegenover de school sympathieën te hebben voor de Nederlandse Volks Unie, maar toch begon de school een onderzoek.

Alle artikelen geladen. Overzicht →