Twijfel over waarheidsgehalte hoofddoekmishandeling
Binnenland

Twijfel over waarheidsgehalte hoofddoekmishandeling.

Vorige maand deed een vijftien jarig meisje uit Emmeloord aangifte bij de politie. Ze vertelde dat twee jongens haar zouden hebben beledigd en mishandeld vanwege haar religie en het feit dat zij een hoofddoek droeg. Wanneer waargebeurd, ronduit schandalig. Maar dat is nu juist waar de politie en het Openbaar Ministerie vraagtekens bij zetten.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de verklaringen 'op meerdere punten niet kloppen'. Ook hebben immense media-aandacht en buurt- en passantenonderzoeken er niet toe geleid dat er een getuige is gevonden die het verhaal kan bevestigen.

U zou denken, onjuistheden in verklaringen? Dat kan het 'slachtoffer' makkelijk uit de wereld helpen. Fout, vrienden. Zij is blijkbaar niet in staat opheldering te verschaffen over tegenstrijdigheden in haar verhaal en de feitelijke gang (volgens onderzoek) van zaken.

Hebben die, door 'slachtoffer' aangewezen, blonde knaapjes de beschuldigingen aan hun adres dan wel op hun kerfstok? Dat zullen we nooit weten, want zowel politie als justitie heeft besloten de stekker uit de zaak te halen. Inderdaad, wegens onvoldoende aanknopingspunten en grote twijfels.

Alle artikelen geladen. Overzicht →