Twintigjarige doodrijder moet 240 uur schoffelen
Binnenland

Twintigjarige doodrijder moet 240 uur schoffelen.

Okee. Het volgende artikel lijkt niet op waarheid te berusten. Shock: dat is het wel. Sterker nog, het toont aan wat voor misdaden u in dit land allemaal kunt begaan. Zolang u maar berouw toont.

De twintigjarige snelheidsmaniak die in januari vorig jaar een zestienjarige Gorinchemmer doodreed, moet voor straf 240 uur onbetaald papierprikken.

De man reed 105 kilometer per uur, waar 50 kilometer is toegestaan. Oh, daarnaast mag hij de komende drie jaar ook niet autorijden en heeft hij een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen van drie maanden, voor als hij het nog eens doet.

Het Openbaar Ministerie wilde de moordenaar zes maanden de cel in hebben, waarvan drie onvoorwaardelijk.

Iets te gortig, zo oordeelde de rechter. De man heeft zich weliswaar schuldig gemaakt aan 'onvoorzichtig rijgedrag', maar heeft ook zijn excuses aangeboden en is bovendien pas twintig. Ook heeft hij contact opgenomen met de nabestaanden van de omgekomen jongen. Dat is ook wat waard, weet u wel.

De raadsman van meneer de wegterrorist wilde graag vrijspraak. Als (onzinnige) argumenten werden aangedragen dat de fietser niet genoeg zichtbaar zou zijn, want fietslampje vergeten aan te zetten. Ook had de fietser volgens de advocaat voorrang moeten verlenen aan zijn cliƫnt.

Wij horen uw hersens kraken. Tweehonderdveertiguur taakstraf voor het nemen van een leven? Is dat wat een mensenleven tegenwoordig waard is?

Alle artikelen geladen. Overzicht →