Twitter bant Griekse extreemrechtse partij
Buitenland

Twitter bant Griekse extreemrechtse partij.

De Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad raakt langzaam maar zeker al zijn platforms kwijt om haatberichten op te spuwen. Na Facebook en Instagram heeft ook Twitter het account van de partij geblokkeerd.

Daar is de derde partij van het land vanzelfsprekend niet bepaald blij mee. "Na Facebook van Zuckerberg, na Instagram en alle corrupte media, was Twitter aan de beurt om de partij op een grove manier aan te pakken", tekent de Griekse krant Ekathimerini op.

Bovendien loopt er nog altijd een proces tegen de partij die bekend staat als neo-nazistisch en fascistisch. De verdachten - waaronder partijleider Nikolaos Michaloliakos en verscheidene voormalige parlementsleden - worden beschuldigd van het lidmaatschap van een criminele organisatie. Sommigen worden ook beschuldigd van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en ongeoorloofd wapenbezit.

Tot de tijd dat de partij daadwerkelijk verboden wordt, zou u in principe natuurlijk kunnen stellen dat dit een vorm van censuur is die de democratie ondermijnt. Twitter heeft zelf nog niet gereageerd waarom het vindt dat Gouden Dageraad van het sociale mediakanaal verwijderd moest worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →