Twitter: Willem Engel, verwijder Eriksen-bericht

Twitter: Willem Engel, verwijder Eriksen-bericht 

15 juni 2021 - 14:13

"Er valt een Deens dood neer op het EK hopelijk kunnen ze hem nog reanimeren. Het experiment is schandalig mislukt. Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen. Er moet direct gestopt worden met injecties", was het Twitter-bericht dat uw favoriete Viruswaarheid-voorman Willem Engel het internet in slingerde nadat voetballer Christian Eriksen een hartstilstand kreeg tijdens de EK-wedstrijd Denemarken-Finland.

Op zijn minst een tikkeltje ongepast (en ook totale onzin want Eriksen is volgens zijn club Internationale helemaal niet gevaccineerd) en dat vonden de moderators van Twitter ook. Het bericht is niet meer te zien en daar is een reden voor: Willem Engel is gesommeerd om het te verwijderen. Ook werd zijn account @willem_engel tijdelijk geschorst. Het is niet bekend hoelang die schorsing duurt, maar Engel heeft sindsdien nog geen nieuwe tweets geplaatst. Zijn oude tweets zijn wel zichtbaar.

In een verklaring laat Twitter weten dat het niet is toegestaan om onjuiste berichten over vaccinaties te plaatsen. Het gaat dan bijvoorbeeld om "ontkrachte beweringen over de nadelige gevolgen van vaccinaties" en om "onjuiste beweringen die de indruk wekken dat vaccins worden gebruikt om bewust schade te berokkenen". Als Engel vaker in de fout gaat, zou dat ertoe kunnen leiden dat zijn account definitief wordt geblokkeerd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml