Twitterland gaat LOS om anti-Ajaxfoto
Binnenland

Twitterland gaat LOS om anti-Ajaxfoto.

Oh en het Centraal Joods Overleg ook.

Welbekend bij iedereen: de haat tussen voetbalclubs Ajax en Feyenoord. Op supportersgebied dan. Spelers van beide voetbalclubs lachen zich vermoedelijk rot om het niveau van hun eigen fanatieke supporters en zijn vaak goede vrienden van elkaar.

Goed. Bij de afgunst jegens de 'aartsrivaal', wordt sociale media veelvuldig ingezet om haat en nijd te verspreiden. Dat is al zo sinds het ontstaan van internet. Niets nieuws onder de zon. Aangezien er bij wedstrijden tussen de twee clubs al jaren geen aanhangers van de uitploeg welkom zijn, is dat zo ongeveer de enige mogelijkheid in contact te komen met elkaar.

Onderstaande foto kwam gisteren (foto bestaat al minimaal sinds 2013) onder ogen van het Centraal Joods Overleg (CJO). Op de afbeelding ziet u twee joodse (vermoorde) jongetjes, met als bijschrift: 'Toen 020 nog maar 1 ster had'.

Vinden wij behoorlijk kansloos. Ludiek = leuk. De spot drijven met de Holocaust = ernstig.

Overigens kunnen de Ajax-fans er ook wat van. Vindt u het niet gek eigenlijk, dat zowel de Amsterdamse als de Rotterdamse burgemeester geen trek heeft in uitsupporters bij beide wedstrijden?

Terecht dat uit-supporters geweerd worden?
Ja, laat ze maar nooit meer toe
Nee, het is het proberen waard
made over here
Alle artikelen geladen. Overzicht →