'Homograp' Sven Kockelmann valt verkeerd 

08 november 2016 - 16:42

Een nogal ongemakkelijke situatie op Radio 1 vanochtend. Sven Kockelmann probeert grappig te zijn, maar dat mislukt. In een interview met Boris Dittrich, die zich inzet voor LGTB-rechten, maakt de journalist een misplaatste opmerking over homo's. 

Boris Dittrich werkt voor Human Rights Watch en heeft een jaar in de Verenigde Staten gestudeerd. In het programma Amerika Kiest heeft Kockelmann het met Dittrich over de Amerikaanse Verkiezingen. Zo komt de kritiek in Amerika over Hillary Clinton ter sprake.

Awkward

"Veel mannen hebben er moeite mee dat een vrouw de leiding heeft. Dan wordt er gezegd: ‘Ze heeft altijd maar een broekpak aan.’ Of dat ze te veel of te weinig make-up heeft." Volgens Dittrich gaat het daar bij mannen helemaal niet over. Hierop denkt Kockelmann lekker direct op in te haken met de 'grap': "Behalve in het weekend soms in uw kringen, toch? Ha ha ha. Te veel make-up of te weinig make-up." Gevolgd door een ongemakkelijke stilte zegt Kockelmann " Het was een grapje". Waarop Dittrich reageert met "Ik begrijp het niet... Oh het was een grapje." Oftewel: awkward.

Volgens Dittrich suggereert de presentator zo dat elke homo make-up draagt, waarop Kockelmann zichzelf verdedigt door te zeggen dat zijn homoseksuele vrienden altijd zulke grapjes maken. "Ik probeer het nu, maar het valt kennelijk verkeerd", aldus de 'grappenmaker'.

Twitter weer boos

Waar het dan zoals gewoonlijk op neerkomt is dat Twitter weer eens ontploft en dat u weer een smeuïg verhaaltje heeft te vertellen bij de koffieautomaat.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie