Typhoon vergeet te betalen, moet nachtje cel in
Entertainment

Typhoon vergeet te betalen, moet nachtje cel in.

Rapper Typhoon heeft vorige maand een nachtje in de cel gezeten, omdat hij na het tanken wegreed zonder te betalen. De zaak werd geseponeerd nadat Typhoon uitlegde dat hij vergeten was te betalen omdat hij met zijn hoofd bij zijn oom was, die op sterven lag. 

"Ik heb iets stoms gedaan”, schrijft de rapper op Facebook. "Ik reed terug vanuit België nadat ik een telefoontje had gekregen dat mijn oom op sterven lag en ik samen met mijn broers en zus afscheid moest nemen. Met mijn hoofd er niet helemaal bij tank ik en loop naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen."

De Telegraaf schrijft dat Typhoon niet lang daarna werd aangehouden door de politie. Omdat het al laat was kon hij niet direct zijn verhaal doen en moest hij een nacht in de cel doorbrengen. "De volgende ochtend heb ik eerlijk en open mijn verhaal gedaan en kreeg ik te horen dat de zaak geseponeerd werd omdat er totaal geen opzet in het spel was."

"Juridisch is het diefstal, maar ons werd na navraag en bestudering van de camerabeelden duidelijk dat er geen sprake was van opzet", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. "Deze meneer had veel aan zijn hoofd. Hij reed ook niet, zoals soms gebeurt door mensen die echt diefstal willen plegen, hard weg na het tanken. Dit had ons allemaal kunnen overkomen." 

Etnisch profileren

Typhoon slingerde enkele maanden geleden de discussie over etnisch profileren aan nadat hij aan de kant was gezet door de politie. "Het zou jammer zijn als die discussie zou worden vertroebeld door dit verhaal. Het staat helemaal los van het maatschappelijke debat", zo schrijft de rapper. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →