U bent een onaangepaste tokkie in het buitenland
Binnenland

U bent een onaangepaste tokkie in het buitenland.

Lekker met een blote puilbuik boven een te krappe speedo door de supermarkt lopen. Of in een strapless naveltruitje met vol zicht op de reedtgewei-tattoo uit 1997 een kerk binnenwandelen. De Nederlander op vakantie is geen ambassadeur der beschaving, over het algemeen.

En de Nederlander op vakantie wordt ook zelden teruggefloten om zijn gebrek aan decorum en lompe directheid, want ze brengen natuurlijk wel geld in het laatje.

Lekker tolerant en vrij gewoon jezelf zijn is echter niet overal even gewenst. Assertief terrastafels herschikken in de Dordogne, zodat je met dat gezellige gezin van de camping waar het zo leuk mee klikt samen kan eten? Doe maar niet. Te luid, te bloot en/of te joviaal? Kap daarmee. Over een halve zwembadlengte krijsen naar Jayden en Savannah dat de frikandellen klaar zijn en of ze er cola of fanta bij motte? NEIN! NEIN! NEIN!

Landgenoten. Hou het een béétje aangekleed, stil en beschaafd. Maar behoud die leuke tokkiegewoonte om ligbedjes rond het zwembad te claimen; dat levert voor de thuisblijvers geweldige filmpjes op.

Alle artikelen geladen. Overzicht →