U bent een ordinaire ramptoerist
Binnenland

U bent een ordinaire ramptoerist.

Blijkbaar vond het merendeel van de weggebruikers het belangrijker om te filmen dan om hulp aan te bieden aan slachtoffers van een dodelijk ongeluk op de A12 bij Arnhem afgelopen vrijdag. Dit tot grote verbazing van een agent. 

In een Facebookbericht van de politie Arnhem-Noord beschrijft de agent wat hem opviel aan omstanders bij de ravage na het ongeluk. Hij vertelt dat een omstander een stuk karton voor de auto van het slachtoffer hield omdat hij zich stoorde aan mensen die rijdend foto's en filmpjes maakten van het ongeluk.

"Ze filmden het voertuig, het kenteken, het slachtoffer en reden door zonder hulp te bieden! In wat voor wereld leven we?", vraagt de agent zich af. "Die mensen beseffen niet dat wij familie van de overledene nog persoonlijk in kennis moeten stellen. Naast dat het in de hand houden van een telefoon tijdens het rijden verboden is, circuleren er al beelden van het ongeluk op social media, nog voordat wij de familie hebben bereikt…"

Het ongeluk ontstond toen een vrachtwagen door onbekende oorzaak tegen de vangrail reed en hierbij tegen een auto op de andere weghelft botste. De 78-jarige bestuurder kwam hierbij om het leven, zijn vrouw raakte lichtgewond. Omstanders boden eerste hulp voordat de ambulances er waren. De vrachtwagenchauffeur is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. 

 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →