U bent minder rijk dan voorheen
Buitenland

U bent minder rijk dan voorheen.

De money making in ons landje ging in 2015 wat minder goed dan voorgaande jaren. Nederland is namelijk met een gemiddeld nettovermogen van 80.180 euro per hoofd van de bevolking van de zesde naar de negende plek gezakt op de lijst van rijkste landen ter wereld. 

In het Global Wealth Report van verzekeraar Allianz worden het vermogen en de schulden van huishoudens in meer dan vijftig landen geanalyseerd. Zwitserland staat al voor de derde keer achter elkaar op nummer 1 in de lijst, hierna de Verenigde Staten en de derde plek is voor het Verenigd Koninkrijk, meldt De Telegraaf. Vooral Aziatische en Scandinavische landen staan hoog in de lijst. Onze zuiderburen doen een dansje op plek vijf. 

Nederland is het enige land in de eurozone dat in de top 10 staat als het gaat om bruto financieel vermogen. Dit komt volgens onderzoekers omdat Nederland een van de beste pensioenstelsels ter wereld heeft. Wel maken we met zijn allen meer schulden, zo is de schuld per hoofd van de bevolking 49.520 euro. En dit is aanzienlijk hoger dan bij andere landen. 

De schuld per hoofd van de bevolking is in Nederland met 49.520 euro wel aanzienlijk hoger dan in andere landen.
Alle artikelen geladen. Overzicht →