U bent slechts een pinautomaat

U bent slechts een pinautomaat  

06 maart 2020 - 11:33

Het is wanhoop die rest, na een week waarin blijkt dat asielzoekers van wie de aanvraagprocedure “te lang” duurt, compensatie krijgen. Negentig miljoen euro dit jaar  – nog zeker een miljoen per week. Tel daarbij op dat Erdogan karrevrachten asielzoekers deze kant uitstuurt en je weet dat die negentig miljoen alleen maar meer gaat worden.

Negentig miljoen naar mensen die niets gedaan hebben in Nederland om zelfs maar aanspraak op een enkele euro te maken. Behalve blijkbaar volgens onze wetgeving.

Negentig miljoen naar mensen die hier niet horen – in plaats van negentig miljoen naar leraren, verplegers of agenten die zorg dragen voor de Nederlandse bevolking. Negentig miljoen naar mensen die doen alsof ze vluchteling zijn, maar van wie zal blijken dat het IS terroristen zijn of gelukszoekers. Negentig miljoen naar mensen, mannen vooral, die hier niet horen, gewoon niet horen. Maar die wel door Nederlanders aan de belastingdienst afgedragen euro’s krijgen.

Afgezien van het incompetente gedrag van IND, minister en staatssecretaris, het ministerie van Justitie en Veiligheid, gaat het hier om geld dat aan ons besteed zou moeten worden. Bijvoorbeeld aan PGB’s voor gezinnen die daar recht op hebben. Merkwaardigerwijs staat de belastingdienst – en dus het ministerie van Financiën – óók niet aan onze kant. Ik kan mij geen enkel moment herinneren waarop een Nederlandse minister of staatssecretaris wél aan onze kant stond. Wél zorg droeg voor beter onderwijs, betere zorg, betere arbeidsomstandigheden, betere veiligheid, betere informatievoorziening. Onze ministers zijn van de zalvende woorden, van het onderzoek en ‘even geduld hebben’. Precies zo veel geduld dat de collectieve verontwaardiging verdwijnt. Want ergens is bij onze ministers en staatssecretarissen de overtuiging erin geslopen dat wij Nederlandse burgers moeten werken, belasting betalen en verder onze kop moeten houden. Wat we ook braaf doen. Dat Dijkhoff en zijn collega politici elke regel uitbuiten om hun zakken met ons belastinggeld te vullen, weten we inmiddels wel. Dat kinderbijslagen, AOW’s, uitkeringen en weet ik wat voor toeslagen naar het buitenland verdwijnen in de zakken van mensen die het niet verdienen, is ook een feit. Dat ons sociale stelsel, in stand gehouden door in Nederland wonende en werkende mensen, ook geldt voor iedereen zijn moeder die vanuit de EU naar Nederland komt, is ook geen gekmakend nieuws meer. Behalve dan dat het wel gekmakend is. Zeker in de week dat ook nog ‘ns bekend wordt gemaakt dat de EU 700.000.000 euro naar Griekenland overmaakt om asielzoekers tegen te houden. Enig idee waar die 700.000.000 vandaan wordt getrokken? Het wachten is op de woorden van Rutte: “We moeten er met z’n allen de schouders onder zetten”.

Het probleem is juist dat we helemaal niets moeten, maar dat onze politici ervoor kiezen om vreemdelingen voor te laten gaan in plaats van de eigen bevolking. Zij kiezen ervoor dat 700.000.000 euro naar de Grieken gaat om asielzoekers tegen te houden; alleen eurofielen hebben een dusdanig kort geheugen om te vergeten dat de Europese ‘vrienden’ Griekenland aan de rand van een faillissement hebben gebracht. De rollen zijn omgedraaid. We zijn een pinautomaat geworden, niet alleen van de EU, maar van de hele wereld. En of er in dit leven nog een politicus opstaat die zich herinnert wie zijn salaris betaalt, en welke belangen hij dient te vertegenwoordigen, is nog maar de vraag. Van Ankie Broekers Knol en de rest van haar VVD-collega’s moeten we het in ieder geval niet hebben. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.