'U beveiligt uw digitale gegevens niet goed'
Tech

'U beveiligt uw digitale gegevens niet goed'.

We leven inmiddels al een tijdje in het digitale tijdperk, desondanks is een deel van de Nederlanders nog steeds bijzonder laks met het fatsoenlijk beveiligen van persoonlijke gegevens. Met andere woorden: sommigen van u zetten de deur voor cybercriminelen wagenwijd open.

Zo blijkt uit een onderzoek van het ministerie voor Veiligheid en Justitie dat liefst veertig procent van ons voor verschillende accounts hetzelfde wachtwoord gebruikt en heeft ongeveer de helft van alle Nederlanders geen flauw benul hoe ze zich kunnen beschermen tegen internetcriminelen. Van deze groep stelt iets meer dan de helft het updaten van beveiligingssoftware uit.

Daar moet verandering in komen, vindt het ministerie. Daarom wordt een publiekscampagne gelanceerd om u beter voor te lichten. Een van de goede ideeën die daarbij genoemd worden is het gebruik van een zogenaamde 'wachtwoordmanager', een soort digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen.

De campagne, die er ook op is gericht foute internetlinks te leren herkennen, zal te zien zijn op sociale media als Facebook, Twitter en Snapchat, aangezien dit de plekken zijn waar u tegenwoordig goed bereikbaar bent. Daarnaast komt er ook nog een radiospotje.

Alle artikelen geladen. Overzicht →