'U eet gezonder, maar het moet nog veel gezonder'

'U eet gezonder, maar het moet nog veel gezonder' 

09 februari 2023 - 10:51

De voedselpolitie van gezondheidsinstituut RIVM heeft weer onderzoek gedaan naar uw eet- en drinkpatroon en hoera: in ons land wordt de laatste paar jaar gezonder gegeten en gedronken dan eerder.  

En dus kan de vlag uit bij alle veganisten, milieuwappies, Extinction Rebellion en andere wokemenschen. Rood en/of bewerkt vlees wordt minder gegeten en suikerhoudende dranken, zoals fris en vruchtensap, minder gedronken. In plaats daarvan eten we veel vaker groenten, fruit, peulvruchten en ongezouten noten en drinken we massaal thee en water, leert de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) onder een representatieve groep van ongeveer 3500 kinderen en volwassenen van het RIVM ons.

Er is echter wel één grote maar: het is allemaal niet goed genoeg."Een kanttekening is wel dat de meeste Nederlanders zich nog niet aan de Richtlijnen goede voeding houden." Daarin heeft de Gezondheidsraad op een rijtje gezet welke (hoeveelheden) voedingsmiddelen en -patronen u maximaal mag eten goed zijn voor de mens. Het percentage volwassenen dat aan de richtlijn voor groente voldoet verdubbelde weliswaar bijna ten opzichte van de vorige peiling, maar is nog steeds slechts 29 procent. FOEI!

Wij zagen dit onderzoek al mijlenver van tevoren aankomen natuurlijk, en daarom gingen wij gisteren alvast in de leer op de Erasmus Universiteit:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml