Energienota gaat met de tijd mee, omhoog dus
Binnenland

Energienota gaat met de tijd mee, omhoog dus.

Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft het kabinet u weer eens ouderwets voorgelogen door te stellen dat u waarschijnlijk niet meer geld kwijt bent aan uw energierekening. De vereniging veegt de vloer aan met de argumentatie die Rutte en kornuiten daarvoor gebruiken. 

Rutte-III gaat onder andere de belasting op gas verhogen. Dat werd verpakt in een mooi verhaaltje over hoe apparaten steeds energiezuiniger geproduceerd worden en huizen steeds beter geïsoleerd zijn. Het gevolg zou zijn dat u minder energie verbruikt en dus onder de streep niets merkt van de belastingverhoging.

Vereniging Eigen Huis steekt echter een stokje voor het feit dat u weer bijna bent beetgenomen. Apparaten - zo stelt de vereniging - worden namelijk wel steeds zuiniger, maar we kopen er ook steeds meer. Bovendien gaat u natuurlijk niet uw koelkast zomaar inruilen voor een nieuwer model als de oude nog niet het loodje heeft gelegd.

Volgens berekeningen van VEH stijgt uw energierekening daarom van gemiddeld zo'n 570 euro dit jaar naar ongeveer 835 euro in 2021, meldt de NOS. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →