U gaat kapot aan werkstress
Binnenland

U gaat kapot aan werkstress.

U wordt massaal GESTOORD van uw werk. Uit het onderzoek 'Lang leve de werkdruk!' van Schouten & Nelissen blijkt dat vier op de tien werkenden werkstress heeft. 

Voor meer dan de helft van de werklieden voelt werken als voortdurend achter de feiten aanlopen. Niet voor niets geeft slechts 14 procent aan 'vitaal' te zijn, en heeft 41 procent van de werkenden in het afgelopen jaar regelmatig een werkdag overgeslagen.

Bijna 80 procent werkt regelmatig over, omdat nietsontziende bazen meer werk dan betaalde uren beschikbaar stellen. Vervolgens kunnen de afgepeigerde loonslaven hun werk thuis niet loslaten, waardoor er weinig te rusten valt. En dat dus elke dag. Resultaat: men voert geen moer meer uit op het werk en gaat "in energiebesparende modus". 

Werkgevers, doe eens lief

De werk-privébalans moet dus beter, en dat begint volgens de onderzoekers bij leidinggevenden. Die moeten met medewerkers praten, ze stimuleren en inspireren. Logischerwijs verzetten blije werknemers dan meer werk. 

Het is tot en met de 17e trouwens de Week van de Werkstress. Hierrrr ziet u een bedrijf met een grote rode feestknop. Yay!

Alle artikelen geladen. Overzicht →