U gaat minder naar de dokter door website
Binnenland

U gaat minder naar de dokter door website.

Sinds de lancering in 2012 van de website thuisarts.nl zit u niet meer om de haverklap in de wachtkamer van de huisarts. Dit blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Dat de website u wel degelijk van zinnige informatie over uw kwaaltjes kan voorzien blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 675.000 minder huisartsbezoeken per maand plaatsvinden. Ook worden er volgens het onderzoek minder belletjes naar de dokter gedaan. Negentig procent van de huisartsen gebruikt de site bovendien voor voorlichting.

Groot voordeel is dat de site ook voor laagopgeleiden en ouderen makkelijk toegankelijk is. De site is op initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap online gezet. Zij nemen daarnaast ook de landelijke richtlijnen, nascholing en huisartsenbrochures voor hun rekening. Thuisarts.nl is volgens Trouw niet afhankelijk van commerciële bedrijven zoals de farmaceutische industrie.

Niet vermeld wordt dat minder doktersbezoekjes natuurlijk ook erg gunstig zijn voor verzekeraars, die hierdoor minder consulten hoeven te vergoeden. U gaat overigens geen cent minder betalen voor uw zorgverzekering.

Alle artikelen geladen. Overzicht →