'U heeft zwak zaad, komt door chemische troep'

'U heeft zwak zaad, komt door chemische troep' 

09 januari 2023 - 13:44

Pijnlijk nieuws voor de mannelijke reaguurder: de gemiddelde sperma-kwaliteit holt in rap tempo achteruit. In de jaren 70 bevatte één milliliter sperma gemiddeld 90 miljoen zaadcellen, maar inmiddels is dat gedaald naar gemiddeld 50 miljoen zaadcellen per milliliter.

Dat weten we overigens al jaren. We paffen, zuipen en vreten ons massaal onvruchtbaar, maar nu blijkt dat ook chemische stoffen in dagelijkse producten van plastic, crèmes en parfum - zogenoemde hormoonverstorende stoffen - boosdoeners zijn.

En dan denk je natuurlijk: dan gebruiken we toch gewoon geen crèmes en parfum meer? Maar zo gemakkelijk komen wij er niet vanaf. Het kan ook in eten zitten, met name als je voedsel in plastic bakjes verwarmt in de magnetron is dat dodelijk voor de kwaliteit van uw witte goedje.

Tijd voor keiharde maatregelen dus! Middels wetten om chemische troep aan banden te leggen. Dan doen andere Europese landen dan ook. Nederland niet natuurlijk. Ons land wacht de Europese richtlijnen af, meldt Nieuwsuur.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml