Provinciaal houdt niet van de Gay Pride
Binnenland

Provinciaal houdt niet van de Gay Pride.

De Gay Pride is al 21 jaar een fenomeen in Amsterdam en toch vindt 'De Nederlander' dit evenement "erg apart maar tegelijkertijd weinig sympathiek". Tot zover homo tolerant Nederland.

Uit onderzoek onder 1.600 Nederlanders komt de Gay Pride wel als het meest onderscheidende merk naar voren. "Een uniek imago is vrijwel altijd positief voor een merk, maar voor de Gay Pride heeft deze eigenschap duidelijk ook een keerzijde", analyseert merkadviseur Hendrik Beerda. "Zelfs na 21 jaar is dit jaarlijkse feest rond vrijheid en diversiteit nog steeds niet ingeburgerd bij de gemiddelde Nederlander."

Volgens Beerda zijn de tv-beelden blijkbaar te gewaagd voor de thuisblijver. "Vooral lager opgeleide mannen die buiten de Randstad wonen, hebben moeite met het gayfestijn. De uitdaging voor de Gay Pride is om in de komende jaren onder een bredere bevolkingsgroep een sympathiek imago op te bouwen."

Traditioneel

Aan de NOS legt de merkadviseur uit dat de afkeuring voor de Gay Pride vooral komt doordat veel Nederlanders erg traditioneel zijn. Bovendien hebben ze geen goed beeld van het evenement. "Ze denken alleen maar aan de botenparade met ontblote bovenlichamen en zoenende mannen." Zijn tip om meer sympathie op te wekken is de volgende: "Maak duidelijker dat het programma twee weken duurt en dat het meer is dan een feest op het water." 

In de top 10 van sterkste merken staan onder meer SAIL, de Huishoudbeurs, de Vierdaagse feesten en het NK Schaatsen. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →