U klikt op vakantie massaal over kindermisbruik 

31 juli 2017 - 12:05

Wij van PowNed houden eigenlijk niet zo van verklikkers, maar in dit geval petje af: de kliklijn voor kindersekstoerisme blijkt namelijk een enorm succes te zijn. Gemiddeld wordt er dit jaar zelfs drie tot vier keer per week melding gemaakt.

Op de website van meld kindersekstoerisme kunt u het aangeven wanneer u, als u in het buitenland onder de zon ligt, verdachte situaties van Nederlanders met kinderen ziet. En dat wordt dit jaar massaal gedaan. In 2016 en 2015 waren er 76 meldingen, aantallen die dit jaar ruim overschreden worden.

Nu bent u natuurlijk benieuwd waar uw landgenoten zoal hun slag slaan, zodat u extra kunt opletten. Dat blijkt vooral in Aziatische landen zoals Thailand, de Filipijnen, Cambodja, Sri Lanka, India en Nepal te zijn (en stiekem wist u dat eigenlijk al wel). Ook Afrika zou sterk in opkomst zijn.

De 'Don't look away'-campagne over kindersekstoerisme startte in 2014 tijdens het WK-voetbal in Brazilië. Oud-voetballer en gelegenheidsME'er John de Wolf was één van de bekendste voorvechters.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie