U kon er op wachten: nieuwe acties tegen uitzetting asielkids
Binnenland

U kon er op wachten: nieuwe acties tegen uitzetting asielkids.

Tsja, dat is het grote probleem als na een vloedgolf aan publiciteit en acties tegen uitzetting van de Armeense kinderen Howick en Lily de staatssecretaris toegeeft aan de druk en deze uitzetting tegenhoudt.

Want u kon er op wachten: anderen gaan dit nu ook doen. Zo hebben we nu kerken en actieclubs als De Goede Zaak die proberen om de uitzetting van de Armeense Hayarpi Tamrazyan (21), die is uitgeprocedeerd na een verblijf van 9 jaar in Nederland, en haar familie te voorkomen.

Er wordt voor Hayarpi een non-stopkerkdienst georganiseerd, zodat autoriteiten niet kunnen binnenvallen en dit is nog niet alles: kerkbesturen en actieclubs doen een beroep op politieke partijen om het zogeheten kinderpardon te verruimen, om dreigende uitzetting van - naar schatting - 400 uitgeprocedeerde kinderen als Hayarpi te voorkomen.

Dit schiet Den Haag in het verkeerde keelgat. "De kans dat staatssecretaris Harbers gebruikmaakt van zijn discretionaire bevoegdheid wordt er niet groter op als hem met acties het mes op de keel wordt gezet", aldus een anoniem Kamerlid uit de coalitie aan De Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →