U kon voordringen bij vaccinatie, want brief stond gewoon online'

U kon voordringen bij vaccinatie, want brief stond gewoon online' 

18 mei 2021 - 15:34

De brief waarmee zorgmedewerkers worden uitgenodigd voor vaccinatie tegen het coronavirus, was lange tijd eenvoudig online te vinden en dus was het mogelijk dat mensen voordringen. 

Een verslaggever van RTL Nieuws werd op deze mogelijkheid gewezen en besloot de proef op de som te nemen. Het enige wat hij hoefde te doen was zijn eigen naam invullen op de brief en hij kon zo de prik ophalen. Bij de balie werd door de GGD wel zijn identiteitsbewijs gecontroleerd, maar niet of hij ook daadwerkelijk in de zorg werkte. 

Toen ze op het punt stonden om de spuit in zijn arm te zetten, onthulde hij dat hij een journalist was. RTL heeft aangetoond dat brieven van werkgevers online circuleerden en dat je er tussendoor kunt glippen als je valsheid in geschrifte pleegt en fraudeert. Hoe kunnen wij dat controleren? Onze mogelijkheden zijn niet oneindig, we willen zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen vaccineren. Ergens houden de mogelijkheden voor ons op", laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland in een reactie weten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.