U krijgt morgen geen post: de bezorgers staken
Binnenland

U krijgt morgen geen post: de bezorgers staken.

Is dat even balen. Voor wie morgen een belangrijke brief verwacht hebben wij zeer slecht nieuws. De bezorgers van PostNL gaan staken, dus mooi geen post morgen op uw deurmat.

In grote delen van het land zal de postbezorging door PostNL morgen worden ontregeld door een staking van het personeel van 24 uur. Dat kan volgens vakbond FNV het desastreuze gevolg hebben dat veel post een dag later wordt bezorgd.

De voorbereiders en postbezorgers zijn het niet eens met de invoering van de zogenoemde combibundel, een maatregel waarbij postbezorgers volgens de bond onder andere zelf hun post zouden moeten sorteren. De plekken waar stakers samenkomen zijn de voorbereidingslocaties in Den Bosch, Amsterdam en Arnhem.

De werknemers protesteren ook tegen de zogenaamde angstcultuur, reorganisatiedrift en almaar toenemende werkdruk bij PostNL. Volgens Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang, zijn de medewerkers dit "spuugzat".

Overigens zullen uw pakketjes gelukkig - aangezien iedereen tegenwoordig te lui is om de deur uit te lopen en naar de winkel te gaan - wel gewoon aankomen, die bezorging zal door de staking niet worden geraakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →