'U gaf dit jaar al ruim 9 ton aan datingfraudeurs'

'U gaf dit jaar al ruim 9 ton aan datingfraudeurs' 

24 juni 2022 - 10:36

Datingfraude. U weet wel, dat u denkt iemand online aan de haak te hebben geslagen, dat die persoon geld nodig heeft, dat u dat overmaakt ondanks dat u uw nieuwe vlam nooit of heel weinig gezien hebt en dat vervolgens blijkt dat u geld hebt overgemaakt naar een oplichter. Er wordt veel voor gewaarschuwd, maar ongelooflijk maar waar: dit jaar wisten datingfrauders alsnog 932.604 euro van u af te troggelen. 

Het gaat in totaal om 71 personen die financieel zijn gedupeerd. Maar: dit valt in vergelijking met bijvoorbeeld vorig jaar nog mee. Toen werd er gemiddeld per persoon twee keer zoveel geld buit gemaakt. Dit komt mogelijk doordat niet alle slachtoffers zich hebben gemeld bij de Fraudehelpdesk. Dus het werkelijke bedrag kan nog hoger uitvallen, meldt Pointer

De Fraudehelpdesk ziet daarnaast een andere trend ontstaan: een combinatie tussen dating- en beleggingsfraude. Oplichters doen zich voor als een welvarende partner die na een tijdje chatten voorstelt om geld te beleggen in aandelen of crypto. En u raadt het al: daarna is het geld foetsie.

Opdat wij u niet vaak genoeg kunnen waarschuwen, hierrr nog een leerzaam stukje uit het programma Bait over datingfraude. Waarom trappen mensen in datingfraude? En wat gaat hier nou precies achter schuil?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml