U mag gewoon gevaccineerd worden; kort geding Viruswaarheid afgewezen

U mag gewoon gevaccineerd worden; kort geding Viruswaarheid afgewezen 

29 november 2021 - 13:33

Het is allemaal leuk en aardig dat het Viruswaarheid van Willem Engel een kort geding aanspant tegen de Staat maar de rechtbank Den Haag heeft zojuist alle eisen van tafel geveegd.

Viruswaarheid wilde dat "de rechtbank de Staat zou verplichten om de vergunning voor de vier beschikbare vaccins op te schorten. Het gaat om de vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca en Janssen. Daarnaast zou de Gezondheidsraad alle adviezen over vaccinaties moeten intrekken, en zouden de leden van de raad hun steun aan de adviezen moeten herroepen."

Maar daar heeft de rechtbank helemaal geen trek in: ten eerste is het zo dat de handelsvergunningen zijn verstrekt door de Europese Commissie. Nederland gaat daar helemaal niet over, dus kun je ons landje moeilijk iets verplichten. Bovendien vinden de rechters dat een kort geding niet de manier is om alle medische argumenten in adviezen van de Gezondheidsraad te controleren.

Zoals u weet probeert Viruswaarheid al tijden voor uw rechten op te komen omtrent het coronabeleid, maar telkensĀ tevergeefs. Wist u trouwens dat de aangifte tegen Willem Engel volgens initiatiefnemer Norbert Dikkeboom liefst 9700 keer ondertekend is?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml