'U gaat tekorten NPO ophoesten' 

28 november 2017 - 09:45

De NPO heeft geld nodig en snel ook. De publieke omroep wil dan ook kabelaars zoals Ziggo en KPN meer geld gaan laten betalen voor het doorgeven van de prachtige tv-programma's die de staatsomroep rijk is. Wat uiteindelijk op uw bordje komt natuurlijk.

De publieke omroep kampt namelijk met tegenvallende inkomsten van STER-reclamespotjes - logisch ook, want daar kijkt niemand naar - en daardoor ontstaat er een tekort van 60 miljoen euro in 2019. 

Omdat u door de politiek de laatste tijd wel genoeg gepest bent met belastingen moet de publieke omroep dat tekort zelf op gaan vangen zodat het de belastingbetaler niets extra's kost. Maar aangezien dat bedrag natuurlijk doorberekend gaat worden in de abonnementskosten betaalt u alsnog.

Want snijden in het prachtige rijke aanbod aan programma's van de NPO kan volgens baas Shula Rijxman niet, laat ze tegenover De Telegraaf weten.

Gelukkig kunnen we haar wel een gratis bespaar-tip geven: gisteren kwam via de APO tenslotte nog naar buiten dat de NPO liegt over de werkelijke kosten voor amusement-tv. Liefst 200 miljoen euro zou er aan niveauloos entertainment uitgegeven worden, in plaats van de vertelde 20 miljoen. Wij zien genoeg ruimte om daarin te snijden en het tekort in de begroting op te vangen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie