'U mag The Passion verstoren'
Binnenland

'U mag The Passion verstoren'.

De sneubaars die in Amersfoort dreigde het jaarlijkse gekromde tenenfestival The Passion te verstoren, krijgt hier geen straf voor. Volgens justitie waren zijn dreigementen 'beangstigend maar niet strafbaar'. 

De maatschappelijke kwijldruppel wilde zich verkleden als Jezus Christus en "een leuk geintje" uithalen. "Hij vertelde in een broodjeszaak dat hij tijdens The Passion wilde roepen dat hij van IS was en een bom zou meenemen", aldus een verslaggever van RTV Utrecht in de rechtbank.

De dreiging is in de ogen van de rechter niet bewezen. De rechtspreker deelt nog een flinke sneer uit aan de EO: "Het evenement is meer een tv-show en geen geloofsbijeenkomst".

The Passion is een jaarlijkse terugkerende hedendaagse vertolking van het paasverhaal uit het Nieuwe Testament. Bekende, semi-bekende en onbekende artiesten zingen in een urbane omgeving liedjes die in verschillende mate betrekking hebben op het verhaal. Zoals Xander de Buisonjé die als een moderne Judas in een NS-rayon over zijn gevoelens zingt:

Alle artikelen geladen. Overzicht →