U moet minder vlees eten, kabinet onderzoekt vleestaks

U moet minder vlees eten, kabinet onderzoekt vleestaks 

30 maart 2022 - 10:40

Heeft u ook zo zin in een broodje hamburger, worstjes, gemarineerde spareribs of een lekkere steak? Vergeet het maar, u dient gezond te leven en daar hoort minder vlees eten ook bij. Is ook beter voor de diertjes. Daarom gaat het kabinet onderzoeken of het een goed idee is om naast een suikertaks (wat al in het regeerakkoord staat), ook een extra belasting op vlees te heffen. 

Het kabinet heeft het eigen gedram voedselbeleid van 2016 tot 2020 geëvalueerd. Daaruit kwam naar voren dat er veel verschillende losstaande projecten zijn die op zich wel werken, maar beter samengebracht kunnen worden tot een totale visie op het voedselsysteem, meldt de NOS.

Bij uw maaltijden dient u meer rekening te houden met de welbekende Schijf van Vijf: "Als meer mensen eten volgens de Schijf van Vijf, met daarin een goede balans tussen de consumptie van dierlijke en plantaardige eiwitten, draagt dat zowel bij aan duurzaamheid als aan gezondheid", schrijft minister Staghouwer aan de Tweede Kamer.

Niet alleen de burger moet van gedrag veranderen. Supermarkten, horeca en catering en de voedselindustrie moeten van het kabinet "hun verantwoordelijkheid nemen" en het consumenten makkelijker maken om voor duurzame en gezonde voeding te kiezen. Overigens is het maar de vraag of een eventuele vleestaks het gaat halen, de VVD, het CDA evenals oppositiepartijen PVV, SP, JA21, Denk en BBB laten al weten tegen te zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml