'U moet nog even wachten op een terrasje'

'U moet nog even wachten op een terrasje' 

12 april 2021 - 10:22

Het viel te verwachten. Het kabinet heeft de afgelopen tijd hoge verwachtingen gecreëerd door te stellen dat het de mogelijkheid onderzoekt om de coronamaatregelen te versoepelen per 21 april, maar die gaan doodleuk toch (nog) niet door. 

Morgen staat er een nieuwe persconferentie gepland, maar nu is al naar buiten gekomen dat de mogelijke versoepelingen in elk geval twee weken op zich laten wachten. Een bittere pil dus voor de horeca en de gehele evenementenindustrie. En voor u, want u bent het natuurlijk ook zat dat u nergens meer een pilsje kunt drinken en sowieso klaar met die lockdown. Dit weten ook de burgemeesters van de vier grote steden. Zij doen opnieuw "een dringend appel" op het kabinet om de terrassen en andere buitenruimten te heropenen.

De ziekenhuizen zijn uiteraard wel blij met het besluiten. Het kabinet heeft een "verstandig besluit" genomen volgens voorzitter Ad Melkert van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ). "Het is een verstandig besluit van het kabinet om de versoepelingen minstens met een week uit te stellen. In andere landen om ons heen wordt gesproken van half mei, behalve in het Verenigd Koninkrijk. Maar daar zijn ze al verder met de vaccinatiecampagne. Dat is cruciaal", zo zegt hij in het NOS radio 1 Journaal.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.