U moet zelf rijvaardigheidsonderzoek gaan dokken
Buitenland

U moet zelf rijvaardigheidsonderzoek gaan dokken.

Mensen die door de politie worden doorverwezen voor een zogeheten rijvaardigheidsonderzoek om hun rijbewijs te behouden, moeten dit vanaf volgend jaar zelf gaan bekostigen. Het kabinet is van mening dat het uw eigen verantwoordelijkheid is wanneer u de verkeersregels aan uw laars lapt en u aangemeld wordt voor het onderzoek.

Tot aan 1 januari volgend jaar zal de overheid de onderzoeken naar rijvaardigheid en medische geschiktheid volledig betalen. Vanaf dan krijgen alleen mensen die wegens 'lichamelijke beperkingen en geestelijke achteruitgang' naar het CBR moeten een deel van de kosten vergoed.

Het gaat in totaal om rond de 3.000 bestuurders die jaarlijks door de hermandad worden aangemeld omdat ze niet helemaal weten hoe ze een auto moeten besturen. Ook beginnend bestuurders, die twee keer voor zware verkeersovertredingen zijn veroordeeld en vanwege die feiten een keuring moeten ondergaan, zijn de sjaak en moeten de cursus zelf gaan bekostigen.

Vrijwillig inleveren

Het kabinet biedt u in ieder geval een makkelijke oplossing wanneer u te arm bent om de cursus te kunnen betalen, of wanneer u simpelweg geen geld wil uitgeven aan het onderzoek. In die gevallen mag u van minister Schultz ook gewoon vrijwillig uw rijbewijs inleveren, zo weet het AD.

Alle artikelen geladen. Overzicht →