De teloorgang van de klassieke geldautomaat
Binnenland

De teloorgang van de klassieke geldautomaat.

Wie van u heeft er heden ten dage nog standaard cash geld op zak? Het gros van Neerlandsch populatie in ieder geval niet. Statistieken wijzen volgens Geldservice Nederland uit dat het betaalverkeer grotendeels digitaal geschiedt, hetgeen de geldautomaat op den duur overbodig maakt.

Met de toenemende digitalisering zal de automaat steeds vaker overbodig zijn, bovendien zijn ze vaak doelwit van een plofkraak. Tel die twee dingen bij elkaar op, bedenk er nog even bij dat de overheid toch graag wat meer zicht op u wilt hebben en BINGO: op termijn is er helemaal geen geldautomaat meer over.

Wist u dat er de afgelopen jaren al (stilzwijgend) zo'n 800 automaten zijn verdwenen uit het straatbeeld? De komende jaren zullen er nog 2.000 volgen. Allemaal om het de burger zogenaamd makkelijker te maken.

Hoe makkelijk dat in de praktijk echt is, blijkt wel uit het feit dat er in sommige plattelandsdorpjes nu helemaal geen geldautomaat meer te vinden is. Om die paar inwoners toch in de gelegenheid te stellen geld op te nemen, wordt er elke zaterdag een mobiel apparaat neergekwakt.

Weet u wat ook zal helpen in de service richting u? Dat u (en wij) straks allemaal klant zijn bij een en dezelfde bank. Of dit wederom een signaal is naar totale overheidscontrole? Doemdenkers vrezen ervoor, wij moeten objectief blijven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →