U spreekt geen Nederlands? Word vuilnisman en krijg BOA cadeau 

15 mei 2018 - 14:11

Kijk, afval scheiden is kut. Behalve milieugeile wereldverbeteraars heeft geen mens daar zin in. Het slaat ook nergens op. De staat dringt het u op en daarvoor moet u nog betalen ook. Wat is er mis met alles in de fik steken? Wollah, scheelt geld.

Maar zo primitief zijn we in Nederland niet. In Roemeniƫ wel, daar komt een gypsie te paard het gewoon een keer per week ophalen, daar wordt niet gewerkt met afvalkalenders, afvalpassen en rode stickers op containers plakken.

Afijn, die rode stickers die non-Nederlands spechende vuilnismannen op uw kliko plakken leiden tot ergenis bij u: de weiger-afvalscheider. Dan gaat u doen waar we in Nederland heel goed in zijn: boos worden en discussies aangaan.

In de gemeente Best is dat lastig. U gaat verhaal halen bij een vuilnisman die geen flauw benul heeft wat u van hem wilt. Hij weet alleen: niet plastiek bij plastiek? Jij sticker plakken. In Best loopt het nu dusdanig uit de hand, dat de gemeente veelzijdige Melkertbaan-uitoefenenaars BOA's moet inzetten om te tolken tussen boze bewoners en nietsvermoedend vuilnispersoneel.

Kan niet de bedoeling zijn, aldus wethouder Teuntje Berkhout. BOA's moeten zich namelijk ergens anders al zeer nuttig maken wat dacht u van met een pincetje door afval heenspitten? Of ruiken aan hondenpoep om soort en eigenaar aan elkaar te koppelen?.

Opmerkelijk dat Berkhout met geen woord rept over u, de asociale afvalscheid-weigeraar die alle problemen zelf uitlokt. Hij spreekt van een 'communicatieprobleem'. Heel cru gezegd: u weet toch heel goed dat u afval moet scheiden? Dat is toch al een paar jaar zo? Nou dan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie