'U vreest apocalyps zonder stroom, gas en water, maar doet niks'

'U vreest apocalyps zonder stroom, gas en water, maar doet niks' 

05 juni 2023 - 10:16

De Nederlander vandaag de dag vreest voor een ramp die leidt tot het wegvallen van stroom, gas en water. Maar we zijn te lui ons voorbereiden op een dergelijke crisis doen we niet, blijkt volgens onderzoekskrant het AD uit een enquête.

Het publieksonderzoek is gedaan voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Die probeert burgers al langer aan het verstand te brengen om zich voor te bereiden op een ramp.

Uit de enquête blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders, 45 procent, zich zorgen maakt over het langdurig uitvallen van elektriciteit en gas, drinkwater, internet of telefoon. Ook cyberdreigingen en spanningen tussen bevolkingsgroepen wordt door een bijna even grote groep genoemd.

Zeker 73 procent van de Nederlanders vindt dat iedereen een noodpakket in huis zou moeten hebben, maar vier op de tien geven tegelijk aan dat zij zich niet goed hebben voorbereid op zo’n ramp of crisis. Het AD heeft voor u uitgedokterd wat er in een noodpakket onder meer zou moeten zitten: water bijvoorbeeld, "maar ook houdbaar eten, een radio, een powerbank, zaklamp, kaarsen, ehbo-doos, dekens, een fluitje, contant geld, wc-papier en wat gereedschap, zoals een hamer, zaag en kniptang."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml