U wordt ouder, dus kan langer werken
Binnenland

U wordt ouder, dus kan langer werken.

Is dat even fijn? De levensverwachting van Nederlandse jongetjes en meisjes die geboren zijn tussen de jaren 2011 en 2016 is met een halfjaar gestegen naar een gemiddelde van 81 jaar en zes maanden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Europese wezens worden gemiddeld maar 81 jaar oud, waarmee Nederlanders dus een halfjaartje boven het gemiddelde uitkomen. Maar hoe komt dat nu eigenlijk, die stijging in levensverwachting? Dat wordt niet geheel duidelijk uit het onderzoek.

Wél staat genoteerd dat in de laatste decennia medische technologie en preventie (bijvoorbeeld roken in openbare ruimten) voor lagere sterfte zorgen, onder andere bij hart- en vaatziekten.

Als we internet mogen geloven is ouder worden superfijn. Die insteek kunt u ook maar beter hebben, de enige manier om eraan te ontsnappen is namelijk doodgaan. Ouderdom brengt u dus een heleboel fijne dingen. Zo wordt u lelijk en krakkemikkig en gaan uw kinderen u in een verzorgingstehuis proppen om van u af te zijn.

Het is wachten op het moment dat het kabinet deze cijfers onder ogen komt. Wordt de pensioenleeftijd vast weer omhoog bijgesteld.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →