'U zeikte nog nooit zo vaak in oktober op NS'

'U zeikte nog nooit zo vaak in oktober op NS' 

31 oktober 2022 - 10:32

Dan zal het wel terecht zijn, nietwaar? Bij reisorganisatie Rover klaagt u steen en been over de NS. Rover ontving liefst 2650 klachten in oktober. In september, normaal gesproken de drukste maand op het spoor, lag dat aantal op 1749.

Volgens directeur van Rover Freek Bos is dit "best bijzonder", vanwege de herfstvakantie. "Je verwacht dan dat mensen minder melden omdat ze niet naar school, studie of werk gaan." Het traject waar reizigers de meeste problemen ondervonden was tussen Zwolle en Utrecht. Ongeveer een kwart van de klachten ging over dit traject.

Maar waar klaagt u dan allemaal over? Dat er minder treinen rijden, dat die treinen korter zijn dan normaal, dat er werkzaamheden zijn, over dat er soms überhaupt geen treinen rijden zoals na dat incident met die hoogspanningskabel tussen Dronten en Lelystad (reizen er mensen op dat traject?, red.)

"NS moet alles uit de kast halen om de problemen op te lossen. Eigen regels over hoe lang een trein mag zijn met een enkele conducteur moeten daarvoor worden losgelaten. Natuurlijk zijn er onvoorziene omstandigheden, zoals het incident bij Dronten of werkzaamheden elders. Maar deze klachten geven aan dat de problemen bij NS groter zijn", vindt Bos.

Verrassing: Rond Schiphol rijden maandagochtend "veel minder" treinen. Dat komt door een bovenleidingbreuk, een kapotte trein en een wisselstoring in de omgeving van Amsterdam.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml