Uber bijna uit App Store wegens privacyschending 

24 april 2017 - 12:00

Volgende maand worden de uitkomsten van een intern onderzoek bij taxidienst Uber verwacht naar aanleiding van een aantal beschuldigingen. Apple heeft bijvoorbeeld in 2015 gedreigd om de Uber-app uit de App Store te halen wegens het schenden van privacyregels van de App Store.

Uber-topman Travis Kalanick zou zijn medewerkers eerder hebben gevraagd om de app te camoufleren voor ontwikkelaars van Apple, om te voorkomen dat Apple ontdekte dat Uber iPhones kon identificeren en taggen door middel van fingerprinting.

In een reactie heeft Uber overigens  laten weten geen individuele gebruikers of hun locatie te tracken wanneer zij de app verwijderd hebben.

Eerder werd Uber ervan beschuldigd niks te doen aan seksuele intimidatie. Bovendien werd Kalanick scheldend op camera betrapt in de auto van een Uber-chauffeur en zouden autoriteiten in diverse landen bewust te zijn misleid. Ook zou de taxidienst veiligheids- en transportwetten aan zijn laars lappen, schrijft The New York Times. Tegenstanders zijn de campagne #deleteUber gestart.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie