Uber voortaan vast vertegenwoordigd op Schiphol
Tech

Uber voortaan vast vertegenwoordigd op Schiphol.

Vanaf aanstaande donderdag staan auto’s van taxidienst Uber naast de taxibaan bij de aankomsthal op Schiphol. Ze krijgen daar een nieuwe, vaste plek.

Ubers waren al langere tijd verkrijgbaar in de hele Randstad, ook op Schiphol. Voorheen moesten passagiers na aankomst echter eerst van de bagageband naar de vertrekhal lopen. Vanaf donderdag hoeft dat gelukkig niet meer en staan de chauffeurs op een speciale baan voor besteld vervoer. Het kost de klant 2,50 euro extra, maar scheelt ook een eind lopen. UberBLACK, voor luxere auto’s, verhuist als eerste. Daarna zullen over een paar weken ook UberX (goedkopere auto’s) en UberVAN (busjes) volgen.

Burenruzie
Taxichauffeurs liggen op Schiphol regelmatig met elkaar in de clinch vanwege ronselaars, die geen vergunning hebben en niet bij een centrale aangesloten zijn. Ze benaderen passagiers al in de aankomsthal en proberen zo klanten te ‘jatten’. De officiële taxichauffeurs zijn hier niet blij mee en zien ook Uber als een bedreiging, al zegt die laatste hier buiten te staan. “Onze klanten lopen niet dwalend naar buiten op zoek naar een rit. Ze hebben al geboekt. En onze chauffeurs staan niet te wachten op een rit, ze komen alleen als iemand ze besteld heeft”, aldus een woordvoerster. Hoe deze burenruzie opgelost zal worden, is nog niet bekend, schrijft NU.nl

Alle artikelen geladen. Overzicht →