Uden niet blij met AZC: 'Ik wil ook in het hotel wonen'

Uden niet blij met AZC: 'Ik wil ook in het hotel wonen' 

12 augustus 2023 - 11:00

In het Brabantse Uden zijn ze niet blij, ze worden straks overspoeld door maar liefst 300 asielzoekers die in het Van der Valk gaan verblijven. Dat pikken de bewoners niet, zij hebben namelijk ook daklozen die graag in het hotel willen wonen. Daar kunnen de asielzoekers natuurlijk niets aan doen: “Ik ben gewoon tegen asielzoekers”.

Maar waarom zijn deze mensen zo bang? “Je ziet een hele hoop criminaliteit, misdrijven, alles komt erbij kijken.” En dat allemaal in het mooie Uden, het is natuurlijk ook een schande. Hij vergelijkt de situatie met Ter Apel waar duizenden asielzoekers wonen. Dat is een beetje flauw natuurlijk maar hij is in elk geval wel duidelijk: “Wij willen die badapen hier niet.”

Bij elke demonstratie zijn er ook altijd mensen die alleen komen om een beetje sensatie te zoeken: “Ik ben hier eigenlijk gewoon om te kutten.” Ieder besteedt zijn vrije dag hoe hij dat wil natuurlijk.

Er is ook een mevrouw boos omdat het AZC (hotel) vlakbij de McDonald's komt waar haar kinderen altijd rondhangen: “Zo kan ik mijn dochter geen veiligheid bieden.” Misschien is het een oplossing als ze wat lekkerder gaat koken. Naast boze mensen van middelbare leeftijd en kuttende jongeren is er ook een jaloers iemand in de menigte aanwezig: “Ik wil ook het Van der Valk wonen. Is best handig.” Mochten ze daar nog een klein kamertje vrij hebben kan hij daar misschien wonen, is het hele probleem gelijk opgelost.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml