UEFA straft Rostov niet voor banaan tegen PSV
Sport

UEFA straft Rostov niet voor banaan tegen PSV.

Dat de UEFA af en toe met twee maten meet blijkt maar weer. De Europese voetbalbond maakte bekend dat er geen onderzoek wordt gestart naar FK Rostov voor de banaan die tijdens de Champions League-wedstrijd tegen PSV op het veld werd gegooid.

Volgens de antiracismegroepering FARE was de banaan bedoeld voor PSV-speler Jetro Willems, weet NU.nl. De zaak werd aangekaart bij de UEFA maar die laat nu dus weten geen onderzoek in te stellen en verder "geen commentaar" te hebben. Racisme in het Russische voetbal is al jaren een probleem, tegen PSV moest een deel van de tribune van Rostov dichtblijven als straf voor racistisch gedrag van de fans in de voorronde-wedstrijd tegen Ajax.

Turpin

De banaan op het veld tijdens Rostov - PSV werd niet gezien door de scheidsrechter van dienst, de Fransman Clément Turpin. Dezelfde Turpin, die het twee seizoenen geleden nodig vond om tijdens Feyenoord - AS Roma de wedstrijd stil te leggen vanwege een opblaasbanaan die op het veld was beland.

De Rotterdamse club probeerde tevergeefs de UEFA aan het verstand te brengen dat het 'incident' niets met racisme te maken had, waardoor het nog steeds een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek aan de broek heeft hangen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →