UEFA-voorzitter: 'Heren, jullie maken een grote fout!'

UEFA-voorzitter: 'Heren, jullie maken een grote fout!' 

20 april 2021 - 13:57

De Super League... de voetbalwereld dreunt nog na van de overwachte aankondiging van enkele Europese 'topclubs' om een eigen competitie te beginnen. Bij de UEFA zijn ze nog steeds boos.

Hoewel het nog maar de vraag is in hoeverre de UEFA de twaalf clubs ook daadwerkelijk kan dwingen om hun plannetje tot kartelvorming los te laten, deed voorzitter Aleksander Ceferin in een speech op een congres in Montreux toch een poging en sprak hij de eigenaren van de muitende Engelse clubs toe: "Heren, jullie maken een grote fout", zei de Sloveen. "Maar iedereen maakt fouten, jullie kunnen dit herstellen. De fans in Engeland, de thuishaven van het voetbal, verdienen het dat jullie dat doen."

Volgens de voorzitter van de bond, die zelf jarenlang de grote voetballanden zat te pleasen en die deze week nog een nieuw plan lanceerde voor de 'Champions' League waardoor er nóg meer wedstrijden gespeeld (en dus knaken verdiend) gaan worden, denken de eigenaren alleen aan hun eigen portemonnee en niet aan de charme van het spelletje.

"Voor deze mensen zijn supporters consumenten. Ze zien competities als producten. Voor een wedstrijd kijken ze niet naar de opstellingen, maar naar het aantal volgers op Twitter en de ontwikkelingen op de gokmarkt. Na het laatste fluitsignaal kijken ze niet naar de ranglijst, maar naar de kijkcijfers. Het is niet langer hun doel om de prijzenkast te vullen met zilverwerk, maar hun bankrekening met cash", aldus Ceferin.

Pérez: Wij redden het voetbal juist!

Kersvers voorzitter van de Super League Florentino Pérez is zich ondertussen van geen kwaad bewust. Volgens hem redden de founding clubs het 'voetbal' juist met deze competitie. Meer money betekent immers meer zekerheid, iets dat er dankzij de coronacrisis niet meer is. En toegegeven: Real Madrid heeft grote schulden, net als bijvoorbeeld FC Barcelona. Maar ja, wat wil je, met al die euro's over de balk smijten om maar torenhoge salarissen te kunnen blijven betalen?

Pérez: "De situatie is erg dramatisch. We moeten nu het voetbal (noot van de redactie: topclubs als Real Madrid, dus) redden, zodat we de komende 20 jaar weer in vrede kunnen leven."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Meest bekeken
image/svg+xml
Laatste nieuws
image/svg+xml