UEFA-voorzitter: Trump en Brexit schadelijk 

27 februari 2017 - 13:34

Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA en vice-voorzitter van de FIFA, waarschuwt voor maatregelen zoals het inreisverbod van Donald Trump en de Brexit. De Verenigde Staten en Engeland doen er goed aan om aan de gevolgen voor populaire zaken zoals het voetbal denken.

Als het plan van Donald Trump voor een inreisverbod voor moslims uit zeven islamitische landen wordt doorgezet, dan kan het zomaar zo zijn dat de Amerika geen kans meer maakt op de organisatie van het WK 2026. Iedereen moet het WK immers kunnen bezoeken. "We gaan nog evalueren, maar het zal zeker niet helpen", aldus Ceferin in een interview met de New York Times.

Ook zaken als de Brexit zijn niet handig wanneer dit leidt tot strengere visumregels, vindt Ceferin. Voetballer Serge Aurier (Paris Saint-Germain) werd bijvoorbeeld de toegang geweigerd tot Engeland omdat er nog een rechtszaak tegen hem liep in Frankrijk. Wanneer dit soort zaken vaker voorkomen dat kan Groot-Brittannië fluiten naar finales zoals die van de Champions League in Cardiff aan het einde van dit seizoen. Want: "Stel je voor dat Messi en Neymar niet binnengelaten zouden worden voor de finale!"

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie