UEFA ziek van netten in de Kuip
Sport

UEFA ziek van netten in de Kuip.

Het besluit van Feyenoord-directeur Eric Gudde om tijdens de komende drie Europa League- duels netten van tien meter hoog rondom het hele speelveld te plaatsen, is bij de vertegenwoordigers van de UEFA in het verkeerde keelgat geschoten. Zij vrezen dat televisiekijkers te veel last van de netten zullen hebben.

De netten zijn ophangen om volgens Feyenoord te voorkomen dat fans, net als bijvoorbeeld tegen AS Roma, allerlei zaken het veld op flikkeren. Denk hierbij aan aanstekers, muntjes of bananen.

Ondanks dat de UEFA het besluit bepaald niet toejuicht, wil Feyenoord geen enkele aanpassing maken. Zij willen het braafste jongetje van de klas uithangen door naast de netten en een leger aan stewards, ook de capaciteit van het stadion met maar liefst de helft te verminderen tijdens de Europese campagne.

Dertien straffen in drie jaar

Mocht er desondanks tóch een projectiel op het veld belanden, dan zal de UEFA hard ingrijpen. Feyenoord heeft in de afgelopen drie jaar dertien straffen van de Europese voetbalbond ontvangen, zo weet het AD. Gudde zweet peentjes dat wanneer er wederom iets fout gaat, de club dan totaal uitgesloten zal worden van Europees voetbal. Overmorgen zal de wedstrijd tussen Feyenoord en het Engelse Manchester United plaatsvinden in Stadion Feijenoord.

Geen sfeeractie

De supporters hebben op verschillende fora al laten weten dat er geen sfeeractie zal komen tegen de Engelsen. Dit omdat zij vinden dat het hele stadion mee moet kunnen doen aan een sfeeractie, en niet de helft.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →