Uitgeleverde jihadiste langer vast
Binnenland

Uitgeleverde jihadiste langer vast.

De 26-jarige Nederlandse bekeerde moslima Ramona S. die twee maanden geleden in het Servische Belgrado werd aangehouden omdat ze on tour was naar Syrië, blijft langer achter de tralies. De vrouw werd, nadat ze gisteren al aan ons land werd uitgeleverd, vandaag voorgeleid. Ramona moet de eerstkomende twee weken sowieso in het staatshotel doorbrengen.

De jihadiste, die momenteel vijf maanden zwanger is, zou zich in de afgelopen zes maanden verborgen hebben gehouden in Belgrado. Toen ze tijdens een routinecontrole tegen de Servische lamp liep, kon ze niet verklaren wat ze nou eigenlijk in die zes maanden had uitgespookt in het Oost-Europese land. Haar man, die naast een Turks paspoort ook de Belgische nationaliteit heeft, is in de boeien geslagen.

Ramona zou zich volgens het AD graag bij de terroristenbende IS aansluiten en stond al enige tijd op de opsporingslijst van Interpol. Erg bijdehand is de vrouw gelukkig niet aangezien ze al twee keer eerder werd tegengehouden terwijl ze op missie was naar Syrië. Drie keer blijkt dus geen scheepsrecht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →