Upd: pand in Diemen ontruimd, één arrestatie
Binnenland

Upd: pand in Diemen ontruimd, één arrestatie.

In Diemen protesteren deze morgen zo'n zeventig mensen tegen de ontruiming van Wij Zijn Hier. De asielzoekers moesten het pand om 09.00 uur verlaten hebben.

Update 16.40 uur:

Het kraakpand is inmiddels ontruimd en het is onrustig in de omgeving. De ME is aanwezig om de rust te bewaren. Uiteindelijk werd er volgens AT5 één arrestatie verricht vanwege 'actief verzet'.

De groep van zestig uitgeprocedeerde asielzoekers had een leegstaand pand gekraakt in de straat Nienoord en weigerde op te krassen. Hoewel het pand om 09.00 uur leeg had moeten zijn en de politie ter plaatse was, hebben zij in eerste instantie de plaat gepoetst zonder over te gaan tot ontruiming. De reden hiervoor mag Joost weten.

''De koude maanden komen er aan en wij worden op straat gezet,'' schrijft de groep in een verklaring. Volgens hen blijft het pand voor de komende 2 jaar leeg staan.

Tegen het ontruimingsbevel hadden de leden van Wij Zijn Hier in eerste instantie een rechtszaak aangespannen, maar ze besloten het maar te laten voor wat het is. Het gegeven dat ze al 29 keer hun slaapplek hebben moeten verlaten, maakt hen naar eigen zeggen 'gefrustreerd en moe'. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →