Uitgeprocedeerdiër dol op vuilniszak 

15 januari 2018 - 16:14

Even een vraag voor de oplettende lezer: wat betekent de term uitgeprocedeerd? Zomaar goed gegokt, dat betekent dat elke juridische mogelijkheid tot verder procederen is uitgesloten en er geen enkele kans op een verblijfsvergunning bestaat. De persoon zal Nederland zo snel mogelijk moeten verlaten.

Maar wat doet onze superfantastische regering als een uitgeprocedeerde asielzoeker simpelweg nergens aan meewerkt en weigert Nederland te verlaten? Hmm, ja. Dat is een goede vraag.

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) van het ministerie van Justitie behoort de procedure dan af te handelen. Personen worden vastgezet in detentiecentra als voorbereiding op hun uitzetting.

In het Brabantse Tilburg lijkt dit niet het geval, een uitgeprocedeerdiƫr hangt vrolijk rond bij een kinderspeelplaats waar hij zich dagelijks vermaakt met enkel een vuilniszak. Materialisme kan de man in ieder geval niet verweten worden.

Omwonenden storen zich aan het tafereel/vinden de man zielig/willen dat er iets gebeurt en hebben meerdere malen de politie gebeld. De platte pet weigert echter om actie te ondernemen, want geen politiezaak. Toch opmerkelijk, daar het iemand betreft die uitgeprocedeerd is en zij hun collega's van de DT&V met een simpel telefoontje kunnen inschakelen.

Om het nog gekker te maken roept de politie burgers nu op te kappen met bellen. Wanneer u wilt weten waarom de man zo veel affiniteit voelt met een blauwe vuilniszak, heeft een woordvoerder van de immer bezige bijtjes de oplossing: "Vraag het hem zelf."

Om bezorgde burgers een gunst te verlenen kunt u hier contact opnemen met de DT&V. We willen er verder niet lollig over doen, want leven in een blauwe vuilniszak gunnen wij niemand. Lijkt ons dus het beste als de man in ieder geval een normaal dak boven zijn hoofd krijgt.

Nabeschouwing redactie: Bovenstaande foto is afkomstig van de Facebook-pagina van de politie Tilburg-Centrum.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie