Uitgeprocedeerdiërs werken terugkeer tegen
Binnenland

Uitgeprocedeerdiërs werken terugkeer tegen.

Goed voorbeeld is ene Khalid Jone, de zielige Soedanees die zich zestien jaar lang verzette tegen een uitzetting. Net zo lang totdat de overheid dacht: hier heb je dat klote paspoort, nu tevreden? En dat was hij. Hij verruilde zijn illegale activiteiten voor een legaal bestaan. Er zijn echter meer Khalid Jone's in ons land. Heel wat meer.

De conclusie van een door Family Matters uitgevoerd onderzoek, in opdracht van de Internationale Organisatie voor Migratie Nederland (IOM), is namelijk dat er jaarlijks tientallen gezinnen profiteren van de lakse houding van onze zeer gerespecteerde overheid.

Afgewezen worden blijkt slechts tijdelijk

Maar hoe dan? Nou simpel: wordt u afgewezen? Frustreer de terugkeer dan en doe een nieuwe aanvraag. Wordt u wéér afgewezen? Herhaal deze stappen. Op een dag buigt er wel iemand en krijgt u alsnog die felbegeerde verblijfsvergunning.

Zo simpel is het echt, vrienden. Niks meer en niks minder. Family Matters schrijft ook dat migranten op deze manier uiterst gemotiveerd raken door te procederen tot het bittere eind. 

Asielgezinnen die (tijdelijk) afgewezen zijn worden opgevangen in speciale gezinslocaties. De bedoeling is dat ze zich daar voorbereiden op terugkeer naar hun land van herkomst. Dat gebeurt dus niet, want uit cijfers van van de Dienst Terugkeer & Vertrek van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat jaarlijks tussen de tien en twintig procent alsnog een verblijfsvergunning krijgt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →