Uitgezette haatimam loopt vrij door Nederland
Binnenland

Uitgezette haatimam loopt vrij door Nederland.

België was al even klaar met hem en Nederland mocht hem hebben. In zijn thuismoskee was hij niet welkom, maar dat hoeft ook niet. Haatimam El Alami Amaouch blijkt al enige tijd gewoon in Nederland te haten. Hij predikt in Veenendaal.

Volgens het AD heeft meneer de haatprediker al een jaar lang vrij spel in Nederland. Amaouch zette in België zijn volgelingen aan om af te reizen naar Syrië. In Nederland doet hij dat nu ook. De politie is reeds ingelicht maar heeft vooralsnog niet ingegrepen.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zei zaterdag nog dat ze de Nederlands-Marokkaanse hater goed in de gaten zouden houden. Vorig jaar zou iemand al bij de politie gemeld hebben dat Amaouch rondwandelde in de buurt van Veenendaal. Toen was België al bezig met het uitzetten van hem.

Volgens Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zou de haatimam kiezen voor Veenendaal, omdat daar familie van hem zit. De politie kan hem niet aanhouden volgens NCTV, omdat prediken niet strafbaar is. De politie moet wachten totdat hij iets strafbaars doet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →