'Uitkeringen financierden terreur Parijs-Brussel'
Buitenland

'Uitkeringen financierden terreur Parijs-Brussel'.

Zowel de aanslagen in Parijs van eind 2015 als die van enkele maanden later in Brussel zijn gefinancierd door de Belgische belastingbetaler. In totaal 50.000 euro is door de zuiderbuurse sociale diensten overgemaakt aan een vijftal jihadboys die bij de bloedbaden betrokken waren, geld dat ten dele is ingezet bij het organiseren van de terreurgolf. 

De bewering is afkomstig van Tom Keatinge, hoofd van het Britse Centrum voor Financiële Misdaad- en Veiligheidsstudies, schrijft de GvA op basis van The Wall Street Journal (paywall). Uit onderzoek is gebleken dat de reli-maniakken tot kort voordat zij BOEM deden (of hadden moeten doen volgens het plan) lurkten aan de spenen van de Belgische verzorgingsstaat. Het gaat onder meer om Salah Abdeslam (19.000 euro) en Khalid El Bakraoui (liefst 25K).

Los daarvan is Belgistan uiterst ruimhartig te noemen tegenover veroordeelde terroristen die in de nor zaten, bleek eerder al. Aan 21 jihadisten werden tienduizenden euro’s overgemaakt. De sociale diensten willen nu gaan verhinderen dat werkloosheidsuitkeringen nog op de banksaldo's van potentiële plofdebielen worden bijgeschreven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →