Uitkijkmomentje: medelijden met andersgekleurden
Binnenland

Uitkijkmomentje: medelijden met andersgekleurden.

Sjee, wat hebben Nederlanders met een migratieachtergrond het zwaar in Nederland zeg. Dagelijks maar slachtoffer worden van dat verschrikkelijke etnisch geprofileer door de machtsmisbruikende politie die iedereen die niet blank is als verdacht beschouwt.

Berust natuurlijk niet op de waarheid, uitzonderingen daargelaten. Op 10 december zal er wel een documentaire op televisie komen, waarin zolang de film duurt kan worden meegehuild met de slachtoffers en het grote onrecht dat ‘de racistische politiecontrole’ heet.

Komt er dus op neer dat wanneer iemand met een lichtgetinte of donkere huidskleur wordt staande gehouden, dat als etnisch profileren wordt gezien. Dionne Abdoelhafiezkhan van de stichting Control Alt Delete onderstreept dat, want spreekt haar zorgen uit over het zomaar staande houden van kleurlingen die ‘toevallig’ slachtoffer worden van een ‘patsercontrole’ omdat zij heel hard gespaard hebben voor een dure auto, merkkleding of sieraden.

Dat ‘patsercontroles ‘gewoon legaal zijn en conform de regels doet daar vast niets aan af. Nee, laten we voor de verandering de nadruk op huidskleur leggen. Doen we anders namelijk nooit in Nederland.

Afijn, 10 december, NPO 2. Tissuedoos en Twitter-inlog bij de hand houden a.u.b.

Alle artikelen geladen. Overzicht →