Uitshirt Heerenveen 'lijkt op Russische vlag'; iedereen boos

Uitshirt Heerenveen 'lijkt op Russische vlag'; iedereen boos 

07 juli 2023 - 12:22

Nou, dat valt allemaal best wel mee toch? Voetbalclub Heerenveen heeft besloten om komend seizoen in een rood uitshirt te voetballen. Iets met een ode aan het uitshirt van het seizoen 1993/94, toen de club promoveerde naar de Eredivisie. Daar kun je al van alles van vinden, maar goed dat is een kwestie van smaak. 

Maar nu komt het: op de mouwen staan ook twee banen in een andere kleur. Namelijk blauw en wit. Heeft met de clubkleuren van Heerenveen te maken, maar kwaadwillenden zien hier nu een onmiskenbaar patroon van de Russische vlag in. En ja, die vlag is op dit moment een tikkeltje omstreden vanwege de Russische inval in Oekraïne.

Lekker vergezocht allemaal! Commercieel directeur Martin Koopman kan zich dan ook niet vinden in de kritiek. Hij ziet vooral een mouw met de kleuren van Heerenveen en als hij toch moet denken aan een vlag, dan is de Friese vlag naar eigen zeggen de enige vlag waar hij aan denkt.

Nu wij erover nadenken, je zou er natuurlijk ook de Nederlandse vlag in kunnen zien. Maar dat is niet fout natuurlijk dus kunnen wij er ook niet boos om worden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml